donderdag 31 december 2009

Gezond en creatief 2010.


Hierbij wil ik iedereen die wel eens langskomt op mijn blog een fijne jaarwisseling wensen. Verder een gezond en creatief 2010. Tot volgend jaar!!!!
Groetjes van Yvonne.

dinsdag 29 december 2009

Cupcake.


Met dit superleuke stempeltje van wiff of joy heb ik dit kaartje gemaakt. Op het blog van Renata zag ik afgelopen week een kaart met dit stempeltje en bedacht ik me dat ik dit stempeltje al maanden in huis heb en nog steeds niet gebruikt is dus hoogste tijd want het is een superleuk stempeltje. Het papier is van kaisercraft en vind ik ook erg leuk. Inkleuren is gebeurd met distressinkt. Ik heb nu aquarelpapier en dit werkt stukken fijner. Met correspondentiekaartjes krijg ik inkleuren met distressinkt niet mooi voor elkaar maar dit gaat veel beter. Het papier neemt ook veel beter vocht op als je per ongeluk iets te veel water hebt gebruikt. Een schaduw maken gaat op dit papier ook veel beter. Ik vind het in ieder geval een stuk mooier op dit papier. Alleen jammmer dat ik hier geen digistamps op kan uitprinten want ik heb nogal een dikke kwaliteit gekocht en die gaat niet goed door de printer helaas.
Moet binnenkort nog maar eens bij de Action kijken of hun aquarelpapier dunner is.
De uitvoering (sketch) heb ik nageaapt van Nicole. (stampinupnicole). Vond dat zij daar zo een mooie kaart mee had gemaakt. Uiteindelijk is het door heel ander papiergebruik en stempelafdrukje toch een heel andere kaart geworden.

vrijdag 25 december 2009

Vintage.



Deze lay-out een poosje geleden gemaakt. De foto is orgineel en van een heel dik soort karton. Ik heb hem gekregen van mijn schoonvader die 93 is. Hij is het jongetje op de foto.

donderdag 24 december 2009

De laatste kerstkaartjes.




Dit zijn echt de laatste kerstkaartjes voor dit jaar op mijn blog.
Het kaartje met het engeltje is een plaatje van het blog van Heidi (shabby chic)
Het papier is van Bo Bunny. De randjes gedistressd en een labeltje gemaakt met de cuttlebug. Hierop een tekstje geprint en een stukje kant erdoor. Roosje als sluiting gebruikt en klaar. Vind het zelf wel het mooiste kerstkaartje wat ik dit jaar heb gemaakt.
Het andere kaartje is een stempel van Tim Holtz. Papier is van little yellow bicycle met de toepasselijke naam christmas magic collection. Supermooi papier. De bloem is een hortensiabloem met uit hetzelfde papier een .... geponsd. ( ik weet de naam van deze pons niet meer) Ten slotte een witte sterretjes knoop om het af te maken.
Nou dit waren mijn kerstkaarten voor dit jaar. Ik wens een ieder die dit leest fijne dagen met allen die jullie dierbaar zijn en een gezond en creatief 20010
Groet van Yvonne.

maandag 21 december 2009

Winterse vogeltjes.





Met deze vogeltjes in de sneeuw heb ik al drie verschillende soorten kaarten gemaakt. Het plaatje komt van het blog van de Noorse Heidi ( shabby shic). De andere kaartjes heb ik staand gefotograveerd en krijg ik om een of andere reden niet gedraaid. Het witte papier is van basic grey ( figgy pudding) en is al een wat oudere lijn. De stempel van de vogeltjes op een draad is van Tim Holtz.Het is gelukt om de andere kaartjes er nog bij te zetten. Alleen het engeltje is er per ongeluk tussen gekomen dat was eigenlijk bedoeld voor een ander berichtje. De bovenste 2 foto's van de vogeltjes met uitgewerkte rand heb ik de basiskaart kant en klaar gekocht bij de kreahoek op ons dorp . Met dit kaartje doe ik mee bij hun kerstkaartenwedstrijd. Alle kaarten gaan naar de kika. De mooiste 3 winnen een kreabon en het leuke is dat de klanten de jury zijn. In januari mogen de klanten hun top 3 kiezen. Wie de meeste stemmen krijgt heeft gewonnen.

zaterdag 19 december 2009

Ochtendgloren.



Elke morgen ga ik de hond uitlaten in de polder. Vanmorgen was ik wat later dan normaal omdat het zaterdag was en daardoor kon ik genieten van een prachtige zonsopgang. Ik had geen fototoestel bij maar ben speciaal nog even teruggelopen om deze supermooie grenslinde vast te leggen. Hier bij ons in het gebied staan op verschillende plaatsen grenslindes. Zij duidden vroeger aan waar de grens lag van een bepaald gebied. Ik vind het een prachtige boom. En zeker nu in dit witte landschap en die mooie kleuren van het ochtendgloren. Vanmiddag ga ik heel de middag knutselen dus komt er zo spoedig mogelijk weer wat creatiefs op mijn blog.

woensdag 16 december 2009

Eindelijk weer eens een lay-out


Na lange tijd eindelijk weer eens een lay-out gemaakt. Terug bij mijn oude liefde. Deze hobby is hiermee begonnen en omdat ik zo veel restjes had ben ik ook aan de kaartjes begonnen. De laatste tijd heb ik alleen maar kaartjes gemaakt maar nu heb ik weer al een poosje een hele stapel foto's liggen dus kan ik weer aan de slag met foto's wat ik ook nog steeds heel leuk vind om te doen. Moet er weer wel even in komen hoor het is niet dat het overliep van de inspiratie. Ben ermee begonnen om mijn man te scrappen . De foto's zijn gemaakt op een bloedhete dag afgelopen zomer. Het grijze ruitjes papier is van jillibean soup. Verder effen wit cardstock van papicolor en de stempel is van Tim Holtz. Aan de onderkant loopt nog een witte rand met kant wat op de foto eigenlijk niet zo opvalt. Vrij simpel maar vooruit het begin is er weer.

zondag 13 december 2009

Kerststukjes maken.


Vandaag heb ik samen met mijn schoonzusje en haar dochter kerststukjes gemaakt. Wij vinden dat leuk om zelf te doen en op de mooie nobelistakken na komt alles uit onze eigen tuinen. We zijn lekker zoet geweest vanmiddag en het is ook nog eens gezellig.

woensdag 9 december 2009

Nog een verjaardagskaartje.


Heb het momenteel even gehad met de kerstkaartjes.
Verjaardagskaartjes komen ook altijd van pas. Stempel heb ik een klein beetje kleur geven. Dit maal eens een keer stickertjes gebruikt om de tekst te maken. Verder is de indeling van de kaart een van mijn favorieten want deze heb ik al best vaak gebruikt.

zondag 6 december 2009

Snel gemaakte kaartjes.



Twee van mijn schoonzussen zijn in december jarig. Ik had in de cards-only een poosje geleden kaartjes gezien die gemaakt waren in Wordart. Dat wilde ik ook wel eens proberen. Op de computer is dat snel gedaan en het is wel persoonlijk als je de naam van de jarige hierin gebruikt.

zaterdag 5 december 2009

Parijs.



Mijn man en ik zijn afgelopen week naar Parijs geweest. Dat was beslist de moeite waard. Parijs wordt niet voor niets de lichtstad genoemd. Zeker rond deze tijd met de kerstverlichting prachtig gewoon. Om de zoveel tijd gaat heel de eifeltoren flikkeren. Alles is echt suppermooi verlicht zoals op de foto te zien is. Dit is een van de gevels van warenhuis Lafayette. Prachtig in een woord. Ook de etalages zijn de moeite waard om te bekijken. Kortom we hebben er van genoten. De kinderen zijn oud genoeg om alleen thuis te blijven en moesten gewoon naar school. Dus deze week niets gescrapt.