zondag 28 maart 2010

Weer 2 bladzijdes af.


Er zijn weer 2 bladzijdes af van mijn miniboek. Op deze pagina's heb ik me lekker uitgeleefd met glimmermist. De kleur olive vine. Ik had vorige herfst bladeren gedroogd tussen een boek. Deze heb ik op de ene pagina als stempel gebruikt en op de andere als silhouet. Dat geeft wel een leuk effect. Er zit ook een mooie goudglans over de afdrukken maar dat is op de foto niet zo goed te zien. Op de linkerpagina papier gebruikt uit de serie lush ( my minds eye's) en op rechterkant heb ik geen papier gebruikt. Een vilten tak opgeplakt en wat bloemetjes met een brad. That's it

vrijdag 26 maart 2010

Mijn eerste miniboekje.



Een poosje geleden heb ik een minialbum gekocht van my mind eye's met bijpassend papier met de naam lush. De mini boekjes zijn er in 6 kleuren en ik heb de bruine en rode serie besteld. Met de bruine serie ben ik nu dus een boekje aan het maken over een weekendje weg met mijn oude collega's. Ik heb het rode en bruine papier gemixed en op de rechterpagina heb ik ook nog papier verwerkt van jillibean soup. Op de achterkant van dit papier heb ik een tekst geprint en met een leuke vorm uitgeknipt. Het zwarte randje heb ik zelf gedoodeld en alles bewerkt met distressinkt ( aged mahony) De bloemen half uitgeknipt en over het andere papier geplakt. Dit geeft wel een speels effect. Op de linkerbladzijde een kalenderkaartje van Jenni Bowlin gebruikt en de cijfers die bij de serie lush horen. Dit zijn de eerste 2 bladzijdes die klaar zijn er volgen er nog meer. Dus even geen kaartjes dames maar dit is ook heel leuk om te doen. Als het klaar is nog de ringen maar zover is het nog niet.
Groet van Yvonne.

maandag 22 maart 2010

Verjaardagskaart voor Anette.


Ik heb vorige week een voor mij nieuw blog ontdekt wat ik erg inspirerend vind. Anette speelt graag met inkt en glimmermist. Daar houd ik wel van. Ze haakt schitterende bloemetjes en omdat ze 28 maart jarig is heeft ze een bloemetjescandy met uiteraard die mooie gehaakte bloemetjes. Je mag een kaart voor haar maken en linken met mister linky. Dus bij deze voor jou Anette.
Ik heb zo eens op haar blog rondgesnuffeld en volgens mij houd ze erg van vlinders. Omdat ik zelf ook gek ben op vlinders was deze kaart maken een feestje. Dit mooie plaatje heb ik ergens op een blog gedownload. ( sorry, ik weet niet meer waar.)
Ik wilde de kleuren van het plaatje teruglaten komen in de achtergrond. Met distressinkt een achtergrond gesponsd. Met de nestabilities een achtergrond voor het plaatje gemaakt. Het craftkleurige papier is afvalpapier dat de kranteboer in mijn brievenbus heeft achtergelaten. Daar zag ik wel wat in. Heb dit papier door de cuttlebug gehaald en dat gemat op een zwart achtergrondje. De basis van de kaart is ook zwart. De gesponsde correspondentiekaart doormidden gesneden en hierlangs met het ribbeltjeskarton van de koekjes van verkade een randje gemaakt met de fiskarspons want vlinders houden nu eenmaal van bloemen. Met de Martha Stewartpons nog een vlindertje uitgeponsd zodat je een silhouetvlindertje krijgt. Geeft wel een leuk effect en uiteraard de uitgeponsde vlindertjes ook weer gebruikt. Tekstje op de computer gemaakt. Ik hoop dat je hem mooi vind Anette. Het blog van Anette is http;//anettesscrapblog.blogspot.com

Hetzelfde kaartje nog een keer.


Ik vond de foto uit het vorige berichtje zo belabberd dat ik het nogmaals probeer. De kleuren zijn zoveel mooier dan op die vorige foto. Ik hoop dat ze op deze foto beter overkomen.

Candytime.

Op het blog van Renata zijn 4 mooie stempels te winnen van de pixie cottage vanwege het feit dat zij 100 volgers heeft. ( www.crearenata.tk )
Op het blog van Nicole (www.stampinupnicole.blogspot.com) is ook een candy omdat zij 900 volgers heeft. Ga even langs zou ik zeggen.

zondag 21 maart 2010

Het ei is gelegd.


Eindelijk dit kaartje klaar. Ik wilde meedoen met de challenge van de pixie cottage waar ze om de kleur groen vroegen. De dingen die ik wilde gebruiken lagen al een week klaar. Maar het kwam er maar niet van. Afgelopen week niet lekker geweest en de inspiratie was ver te zoeken. Gisteren eindelijk aan het kaartje begonnen en vanmorgen pas afgemaakt. Te laat voor de challenge maar ja er zijn ergere dingen.
De afbeelding heb ik gedownload van het blog van de Noorse Heidi. Vind het een geweldig mooi plaatje. Langs de rand van het dessinpapier heb ik stookjes geplakt met een soort fluwelen laagje erop. Geeft het kaartje wel iets sjieks. Verder nog een opgewerkt kantje. Bloemetje erop, met de takjespons nog wat takjes erbij en met de crealiesmal nog een witte swirl gemaakt. Het is een paas/verjaardagskaart geworden. 5 april ( pasen) hebben we 2 verjaardagen. Wel een toepasselijke kaart dacht ik zo.

At the blog of Heid I downloaded this beautiful image. Thanks for sharing this Heidi.

21 maart Voorjaar!



Volgens de kalender is het voorjaar. Heerlijk. Nadat deze zondag regenachtig was begonnen is vanmiddag dan toch de zon doorgebroken in Zeeland. Toen ik een rondje door mijn tuin liep zaten er in mijn helleborus een heleboel bijtjes en 2 hommels. 1 hommel heb ik gefotograveerd. De dieprose helleborus is nog maar sinds deze week aan het bloeien. De groenachtige is alweer bijna uitgebloeid. Maar heeft zeker wel een maand gebloeid. Ik krijg in ieder geval weer veel zin in het voorjaar.

zaterdag 13 maart 2010

Bloempotkaart.


Had op enkele blogs afgelopen maand de bloempotkaart al voorbij zien komen.Die wilde ik graag nog eens maken. Op het challenge blog van Marianne design is het de challenge van deze week. Met Nederlandstalige beschrijving. Er moet wel een item van Marianne design in zitten. Dat is dit keer alleen de tekststempel. Je schuift het label in de bloempot en dan ziet het er leuk uit. Alleen de foto met ingeschoven label krijg ik niet gedraaid dus heb die er maar niet bij gezet.

zaterdag 6 maart 2010

Stempel van de pixiecottage.


Omdat ik geen pay-pal heb is Adrina zo lief geweest om voor mij een stempel mee te bestellen uit de United States. Alleen hadden ze de verkeerde geleverd. Geen nood alsnog de goede opgestuurd en de verkeerde mochten we houden. Voor Adrina uiteraard voor de moeite maar een paar afdrukjes is natuurlijk altijd leuk. Tevens wil ik met dit afdrukje meedoen met de sketch van de Pixie cottage. Het is een leuke sketch dus ben ik aan de slag gegaan. Alleen de stempel is zo groot dat mijn grootste ovaal van de nestabilities niet paste dus heb ik het afdrukje maar uitgeknipt. De bloem is een combinatie van een Martha Stewartpons en een mc gill pons. Het tekstje is van Eline. Achteraf had ik het beter in dezelfde kleur kunnen doen als het ovaal en daarna ook bewerken met distressinkt maar dat had ik niet gedaan. Ik kan het niet meer verwijderen omdat ik dubbelzijdige tape had gebruikt terwijl ik meestal fotolijm gebruik. Met fotolijm kun je nog eens een keer iets verwijderen zonder dat je er wat van ziet.

Adrina was so kind to order a stamp for me at the pixie cottage because I don't have pay-pal. So I made this card with it. I colored this image with distressink . The flower is made with a combination of a Martha Stewartpunch and a mc Gillpunch. I love that flower. I realy love the sketch.

dinsdag 2 maart 2010

Nog een stempeltje van Eline.


Voor dit kaartje heb ik 3 verschillende stempeltjes gebruikt van Eline Pellinkhof.
Het achtergrondtekstje in zacht rose en het kopje in zwarte inkt en daarna geembosd.
Met de nestabilities een ovaal gesneden en daarna met muziekvellum nog een scalloped oval als achtergrond gebruikt.
Het prachtige papier is van Janneke Brinkman. Het tekstje alleen voor jou is wederom van Eline. Het is een lekker simpel kaartje maar toch vind ik het mooi. Ik vind het tot nu toe het mooiste kaartje wat ik dit jaar heb gemaakt.