maandag 26 april 2010

Weinig creativiteit in de polder.



Momenteel ben ik niet zo creatief. Er wordt een nieuw dak op ons huis gelegd en dat geeft het nodige ongemak. Ik heb nog nooit zo veel stof gehad. Onder het oude pannendak hebben we vuilniszakken vol met mussennesten gehaald. Oude nesten want de laatste jaren zijn er niet meer veel mussen. Toen ik hier 23 jaar geleden kwam wonen kon je ze onder de pannen horen roefelen. Het dak is uit 1917 en zuinig dat ze waren werd er ook nog veel uit het vorige huis gebruikt. Het was hard tijd dat er iets gebeurde met lekkages en als het hard waaide had je het gevoel dat het boven ook een beetje waaide. Het wordt nu ook heerlijk geisoleerd. Maar eerst de troep. De zolder ook weer eens leeggehaald en dan kom je weer vanalles tegen. Wat verzameld een mens toch vanalles in zijn leven. Maar ook wel leuk . Ik heb vorige week nog een kaartje gemaakt met de stempel die Adrina mee had besteld voor mij uit Amerika. Ik vind hem zo mooi. De vlakken zijn best groot om in te kleuren.Pff dat wordt oefenen met distressinkt. Maar in mei gaan Adrina en ik op cursus daar gaan we vast veel van opsteken. Het papier voor het kaartje is behang van de gamma.
Tot de volgende keer.

vrijdag 16 april 2010

Cupcakes.



Gisterenavond een cupcake avond bij mij thuis gehad. Met mijn oude collega's gaan we 2 of 3 maal per jaar iets leuks doen. Nu woont er bij ons op het dorp een mevrouw die taarten en cupcakes versiert als hobby. Zij wilde ons wel een workshop geven. We mochten allemaal 10 cupcakes versieren. Was erg leuk om te doen. Net als voor scrappen heeft zij superveel mallen en uitsteekdingetjes om blaadjes bloemetjes, hartjes etc te maken . Wat bij ons de ponsen zijn zal ik maar zeggen. Ze zijn bijna te mooi om op te eten. De basis voor de versieringen is fondant. Met wat druppeltjes kleurstof kun je allerlei kleurtjes maken. Het smaakt ook goed dat fondant. Ik heb nog een houten cupcake miniboek liggen dus dan kan ik de foto's weer scrappen. Maar eerst moet dat andere boekje af.

zondag 11 april 2010

Eindelijk weer eens een kaartje.


De dochter van een vriendin is jarig dus even een kaartje maken. Ik wilde wel weer eens meedoen aan een challenge dus het net even afgestruind. Adrina schreef op haar blog over sew many challenges dus daar even gekeken en zij vroegen om naaiwerk.
Dus heb ik een randje rond de kaart genaaid. Afdrukje heb ik van Adrina gekregen en ingekleurd met distressinkt. Ik ben eigenlijk niet zo tevreden over het inkleuren. Het is iets te donker, ik heb te veel inkt gebruikt maar ik had maar twee afdrukjes.
Het bloemetje heb ik zelf gehaakt naar aanleiding van de tutorial van Anette. Het is echt leuk om te doen. Het was al meer dan 25 jaar geleden dat ik had gehaakt.
Ook nog leuk om te vertellen is dat ik op het blog van Anette haar verjaardagscandy heb gewonnen met mijn vlinderkaart van enkele berichtjes terug. Afgelopen vrijdag mijn prijs ontvangen over de post. Superveel en mooie zelfgemaakte bloemen met een hele mooi label gestempeld door Anette. De envelop op zich was al een waar kunstwerkje. Het is de eerste keer dat ik iets heb gewonnen en ik ben er heel blij mee.

This card I made for the challenge of sew many challenges. They want to see some stitching . So I stitched a bit by hand. The image is colored with ditstressink and the flower is made by myself ( crochet)

zondag 4 april 2010

Gehaakte paaseieren.




Ruim een week geleden had mijn zoon een mooie paastak uit de tuin geknipt. Een kronkelhazelaar. ( zo noemt mijn zwager die en hij is bloemist.) Het is een erg langzaam groeiende boom maar met o zulke mooie kronkeltakken. Geen kronkelwilg want die groeien juist heel hard. Maar deze is veel mooier dan een kronkelwilg. Allen hij was nogal groot en ik wist niet goed waar ik hem moest neerzetten. Ineens wist ik het. In mijn huiskamer loopt een dikke balk omdat het vroeger voor en achterkamer was. HIeraan zit een haak dus toen bedacht ik me om hem op te hangen. Toen kwam ik deze gehaakte paaseieren tegen en kon ze niet weerstaan. Ja ik ben zelf ook aan het haken ( bloemetjes) naar aanleiding van de tutorial van Anette. Maar ik moet nog een beetje oefenen). Dus dit jaar een hangende paastak.
Ik wil jullie fijne paasdagen wensen.
Groet van Yvonne