zaterdag 24 juli 2010

Mijn tuin.

Momenteel staat er nog best wel veel te bloeien tussen ons huis en de oude schuur. Verschillende soorten hortensias en een roze en een witten dubbele stokroos. Die zijn werkelijk prachtig op dit moment. De hortensias staan er al jaren en er zitten ontelbaar veel bloemen in. Ik schat toch wel zeker 80. Ooit als kamerplant gehouden en daarna gewoon tegen het huis/schuur geplant.

zondag 18 juli 2010

Sarah Kay kaartje.


Naar aanleiding van het berichtje hieronder kon een kaartje natuurlijk niet uitblijven. Het papier is van october afternoon. Prachtig papier vind ik het.
Bloemetjes pons is van fiskars. De basis is craftpapier. De boel nog een beetje bewerkt met distressinkt.

Jeugdsentiment.


Toen ik een paar maanden geleden de zolder op moest ruimen omdat we een nieuw dak kregen kwam ik een tas vol met schriften tegen uit mijn schooltijd. Dit zijn 2 schriften uit de brugklas van Sarah Kay. Ik vond als kind Sarah Kay en Holly Hobbie erg leuk. Dat uitte zich dus ook in mijn schoolschriften. Dat luierende jongetje is aan het vissen maar dat kun je op de foto niet zien. Hij heeft een touwtje aan z'n teen en er steekt nog net een visje boven water. Deze zou het vast ook goed doen als stempel. Het kon natuurlijk niet uitblijven dat ik 32 jaar later mijn eerste Sarah Kay stempel heb gekocht. Ik vind ze nog steeds leuk en nu kom ik de tekeningen in de scrapwereld weer tegen. Nu maar gauw een kaartje ermee maken.

donderdag 15 juli 2010

Jonge holeduifjes.


In een oude knotwilg schuin achter ons huis heeft een specht ooit een mooi rond gat gemaakt en in gebroed. Het jaar daarop hadden de bijen er bezit van genomen en nu heeft een holeduif het zich meester gemaakt. De oude duif kan niet door het spechtengat maar iets daarboven zit nog een groter gat waar hij wel door kan en daar heeft zij haar nest gemaakt. De duifjes staan op uitvliegen want ze zitten regelmatig in het grote gat naar buiten te kijken. Dit wilde ik graag fotograveren maar als ik nog maar aankwam ging hij/zij vlug terug naar binnen. Toen heb ik mijn lens voor het spechtengat gehouden met deze foto als resultaat. Deze boom is bij dieren schijnbaar zeer favoriet want in de kroon heeft dit voorjaar ook al een eend gebroed. Als je oog hebt voor de natuur is er altijd wel wat te zien; zeker als je net als ons er midden in woont.

Lekker snel kaartje.


Ik had maanden geleden deze stickertjes eens gekocht maar nog nooit iets mee gedaan.
Eigenlijk kun je er snel een leuke kaart mee maken. De randpons is van EK succes geponsd uit een restje en daarna nog een strookje (lees restje)papier erboven geplakt. Erg snel klaar en het effect is toch wel grappig.

maandag 12 juli 2010

kaart voor het scrappin challenge blog


Naar aanleiding van een sketch op het scrappin challenge blog deze kaart gemaakt met papier van october afternoon (fly a kite) Het is best wel een drukke kaart voor mij dan althans maar ik moest me natuurlijk wel aan de sketch houden. In de rechterhoek nog wat ruimte gehouden om later nog een tekst toe te voegen. Kan voor beterschap maar ook wel voor een verjaardag vind ik. Aan de rand het ik de EK succes pons gebruikt zodat ik 3 golven van cardstock kreeg. De vlinder is alom bekend van M.S

zaterdag 10 juli 2010

Verhuiskaartjes.


Ik had afgelopen maand 3 verhuisberichten gehad. Maar geen inspiratie voor een kaartje. Toen ik vorige week dit stempeltje kocht bedacht ik me dat dit afdrukje paste in de mal die ik bij de kreahoek had gekocht paste. Lekker simpel kaartje maar toch wel toepasselijk. Achtergrondpapier is van kaisercraft.

zaterdag 3 juli 2010

Nieuwe stempel van Alota.


Met deze nieuwe stempel van Alota wil ik meedoen aan de challenge bij create4fun.
Zijn het geen schatjes? Ik vind het een leuke stempel voor zeker 2 nichtjes die binnenkort jarig zijn en druk aan de verkering zijn. Erg toepasselijk.
Het papier is van Bo bunny en de stempel is weer ingekleurd met distressinkt. De kleur van het blad heb ik zelf gemengd omdat ik het wel mooi vond dat het een beetje dezelfde kleur was als in het papier. Dat gaat eigenlijk heel goed om kleuren te mengen met distressinkt. Ik doe het niet zo vaak maar ik moet het maar eens vaker doen. De pons die ik heb gebruikt is van EK succes. Lekker handzame pons en super ook om op te bergen vergeleken met mijn andere ponsen.

donderdag 1 juli 2010

Lay-out voor wedstrijd bij scrapfever.

Op het blog van scrapfever kun je meedoen aan een wedstrijd. Aan de hand van een sketch moet je een lay-out maken.Met het mooie papier van webster's page heb ik dit gedaan. Het achtergrondvel is van bo bunny. Vond het papier wel goed bij de foto's passen. Ik heb de sketch wel gespiegeld.