dinsdag 28 februari 2012

Kaartje voor de dutch magnolia chickies.


Op het nippertje toch nog meegedaan met de dutch magnolia chickies. De challenge is bedacht door Hetty en zij wil embossing op je kaart zien. Ik heb de bovenkant geembost met de swissdots. Geeft een superleuk effect maar ik embos veel te weinig. De tekststempel is van different colors en heb ik vorige week op de hobbysalon gekocht. Bloemetje is gemaakt met de cricut. Lekker strak en simpel. Daar houd ik wel van.

woensdag 22 februari 2012

Beetje vintage.


Dit kaartje heb ik afgelopen zondag nog gauw even gemaakt. Ik moest op verjaardagsvisite en dit werd gevierd met een high tea. Erg leuk. Maar ik had nog geen kaartje gemaakt. Uur voordat ik weg moest was dit af. Maar het plaatje lag al uitgeprint klaar en zo een soort kaartje maken gaat heel wat sneller dan een afdrukje inkleuren. Toch vind ik het effect ook altijd wel leuk. Met de naam van de jarige erbij is het dan toch wel een persoonlijk kaartje geworden. Het designpapier is van Eline uit een wat ouder papierblokje. Lint heb ik vorig jaar een keerje bij doeading meegenomen en vind ik uitermate geschikt voor vintage kaarten. Verder nog een randje met de fiskars pons. Dit is de eerste pons die ik ooit heb aangeschaft. Blijft toch leuk.

zondag 19 februari 2012

Aardbeien Tilda


Dit kaartje heb ik gemaakt voor de Dutch Magnolia Lovers. Het is een fotochallenge en op de foto waren heerlijke sappige aardbeien te zien. Daar kon ik wel wat mee. Ik had bij een bestelling een velletje magnoliapapier met aarbeien gehad. Het rode papier is eigenlijk kerstpapier maar in combinatie met het aardbeien papier lang niet gek vond ik. Verder heb ik er nog grijsgroenig cardstock bijgezocht en zo ben ik aan de slag gegaan. Het moest een magnoliastempel zijn van minimaal 1 jaar oud. Ik vind deze Tilda een perfecte aardbeienplukster. Ze zit lekker even uit te puffen na het aardbeien plukken. Hoofddoekje op tegen de brandende zon. Ingekleurd met de derwents. Het enige min puntje vind ik dat deze Tilda vleugeltjes heeft. Vind het echt niet passen bij deze afbeelding. Ik heb ze dan ook niet ingekleurd. Ik had ze er natuurlijk ook af kunnen knippen maar daar heb ik niet voor gekozen. De aardbei is een stempeltje wat ik heb gepaperpieced. Verder nog 2 verschillende doohickeys gebruikt.

dinsdag 14 februari 2012

Valentijnkaart.



Deze kaart heb ik gemaakt voor Kim. Zij had een oproepje gedaan om haar en haar man een kaart te sturen met valentijn omdat dat hun trouwdag is. Iedereen die meedoet krijgt een aardigheidje uit haar webwinkel en de mooiste kaart wordt beloond met een verrassing. Het leek me wel leuk om hieraan mee te doen en ik ben aan de slag gegaan met het prachtige papier van making memories. ( je t'adore) Verder wil ik deze kaart ook nog aanmelden bij scr@p-cards challengeblog waar ze een valentijncreatie willen zien. De mal heb ik mogen lenen van een kennis en het idee voor de kaart heb ik op het blog gezien bij Renata. ( poosje geleden) Het is erg leuk om deze kaart aan te kleden. De voorkant heb ik eigenlijk eenvoudig gehouden maar het papier doet genoeg. Binnenin heb ik lekker met de derwents gekleurd . Aan de linkerkant een soort postzegel. Zat bij mijn cuttlebug toen ik hem ooit kocht en had ik nog nooit gebruikt. Maar zo met die 14 erop toch wel erg toepasselijk en ik heb na het embossen de boel nog een beetje bewerkt met inkt.

zaterdag 11 februari 2012

Edwin en sketch


Voor het TOMIC challenge blog heb ik deze kaart gemaakt. Je moest de sketch aanhouden en Edwin moet erop staan. Ik heb zelf geen stempels van Edwin maar ik had nog wel een afdrukje liggen van hem wat er al heel lang ligt. Toepasselijk voor deze uitdaging en ik heb hem gelijk gemaakt voor onze jongste zoon die 1 april al weer 20 jaar wordt. Het kaartje kan alvast maar klaar zijn. Jongste zoon heeft eind vorig jaar een gitaar gekocht en dacht wel even te leren spelen via filmpjes op het internet. Dat viel wel een beetje tegen en volgens mij doet de gitaar nu dienst als decoratie aan de muur van zijn studentenkamer.Staat wel leuk natuurlijk. Ha ha. Daarom vind ik dit afdrukje wel toepasselijk voor hem. Ik geloof dat ik mijn scrapzin weer een beetje terug heb gevonden.
Het papier is van Maja. Dat blijft prachtig papier om mee te werken. De tekst is een
freebie digi van enkele jaren geleden. Die heb ik een beetje verhoogd opgeplakt. Verder nog 2 sterren gesneden met de cricut. Eigenlijk een simpele kaart maar daar houd ik wel van.
Fijn weekend en groetjes van Yvonne.

donderdag 9 februari 2012

Vintage kaartje.


Voor mijn schoonvader die vandaag jarig is heb ik dit kaartje gemaakt. Het is een heel persoonlijke kaart geworden want het jongetje op de foto is hij zelf. Ik schat hem tussen de 2 en 3 jaar oud. Hij heeft een soort jurkje aan misschien was dat wel de gewoonte in die tijd.
Het is een simpel kaartje maar het effect is toch wel leuk vind ik zelf.